Door wie

Als klein meisje mocht ik met mijn moeder (ook verloskundige) mee baby’s kijken in het kraambed. Ik weet nog dat ik 7 was en de telefoon op nam en vroeg om de hoeveel minuten de weeën kwamen.

Het is meer dan 30 jaar geleden dat ik mijn eerste bevalling als leerling-verloskundige deed. Tussen 1987 en 1997 heb ik meer dan 1000 thuisbevallingen begeleid en 500 in het ziekenhuis. Met vele a.s. moeders heb ik weeën weg gepuft en hun ruggen gemasseerd; vele baby’s hebben als eerste aanraking mijn handen gevoeld.

Na de geboorte van mijn 4 kinderen ben ik wegens gezondheidsredenen gestopt met verloskunde. De liefde voor zwangerschap en bevalling is echter nooit over gegaan. Ik heb me georiënteerd in andere vakgebieden gelieerd aan conceptie, zwangerschap en geboorte (Jaap van der Wal, Anna Verwaal, Mia Kalef, Kate White). Ik ben me bewust geworden dat deze periode in ons leven de basis is, die de rest van ons leven bepaald, de periode waar ons fundament wordt gelegd (eerste 1000 dagen).

Hoe liefdevoller, bewuster, in verbinding, ontspannen deze periode voor de moeder en haar kind is….hoe veerkrachtiger, vol levenslust en vertrouwen zij het leven aan kunnen. De andere a.s. ouder kan hier een belangrijke rol in vervullen.

voel je Veilig ... heb Vertrouwen ... blijf in Verbinding

In de zomer van 2018 kwam het beroep Doula mij ter ore en ik wist meteen “dit wil ik doen”. In het najaar van 2018 ben ik gelijk met de opleiding gestart en de passie die ik voor het hele zwangerschaps- en geboorteproces heb, is weer aangewakkerd. Aanstaande moeders, ouders ondersteunen tijdens hun zwangerschap en bevalling, een ‘life changing event’. Het vinden van hun eigen, aangeboren kracht om de geboorte van hun kind bewust en vreugdevol te ervaren.

Ik heb ervaring met een breed scala aan bevallingen: de natuurlijke, de stuitligging, de premature, de keizersnede, de VBAC, de inleiding, de epidurale, de watergeboorte. Ook heb ik alleenstaande en tiener moeders bijgestaan. Gezinnen waarbij oudere kinderen of andere familieleden aanwezig zijn geweest, waren zeker geen uitzondering. Ik ben tweetalig Nederlands/Engels en begeleid zowel Nederlandse als internationale families.

Graag wil ik jou en je partner leren kennen en ontmoeten op de plek waar je bent in je levensreis. Mijn rol als doula is vooral om je te ondersteunen en informatie te verstrekken, om ervoor te zorgen dat je je veilig, zelfverzekerd en ontspannen voelt tijdens zwangerschap en bevalling. Ik ben er voor jou, respecteer je behoeften en wensen, spreek je moed in, luister naar je en stel je gerust. Het is mijn intentie om intuïtief en bewust aanwezig te zijn, om aan te voelen wat er (niet) nodig is. Ik waardeer het als je eerlijk en open je wensen vertelt, vóór, tijdens en na de bevalling.

Het is een voorrecht om bij de geboorte van jullie kindje te mogen zijn en mee te werken aan het creëren van een veilige, vertrouwde en rustige omgeving voor jou en je partner.

Mijn opleiding tot doula heb ik gedaan bij BiAdoulatraining en ik volg regelmatig bijscholingen voor doula wijsheden, lifestyle, gezonde voeding, yin-yoga en perinatale psychologie. 8 jaar heb ik een praktijk voor natuurgeneeskunde gehad met specialisatie kleurenpunctuur, Kirlian fotografie, primaire reflexintegratie en orthomoleculaire (PNI) therapie.

"When woman are in charge of their environment, when they have the privacy to labor undisturbed, when they feel completely at ease and supported, outcomes are always superior."

~ Elisabeth Davis, Amerikaanse verloskundige ~